Het groene hart van Crossroad Coaching

Ja, je leest het goed. Achter mijn coaching en training schuilt een groen hart. Lees meer in dit artikel over hoe ik mijn bedrijf op simpele wijze milieuvriendelijker maak.

De mensen die me wat beter kennen weten dat ik erg betrokken ben op het welzijn van natuur en dier. Vandaar ook dat ik bewuste stappen zet om het milieu zo min mogelijk te belasten of zelfs te helpen. Op mijn weblog zullen vanaf nu regelmatig artikelen zijn met een groene en inspirerende inslag.

Ik wil een aantal groene tips die ik toepas in mijn zaak met je delen, zodat jij er wellicht je voordeel mee kunt doen (en de natuur uiteraard ook). Er zijn verschillende links gekoppeld aan de tips. Door te klikken op een groen woord word je doorverbonden naar de betreffende site.

 • Presentatiemateriaal. Mijn briefpapier, enveloppen en visitekaartjes zijn niet alleen op FSC papier gedrukt, maar ook op een milieuvriendelijke manier bedrukt.
 • Printpapier. Mijn printpapier is ook FSC.
 • Dagboek. Klanten krijgen een leeg dagboek bij de start van de coaching of training. In dit dagboek kunnen ze aantekeningen maken, hun reflecties en hun huiswerk in opschrijven. Het dagboek is gemaakt van gerecycled papier. Deze koop ik bij Only Natural
 • Stroom. Uiteraard gebruik ik groene stroom.
 • Afval. Dit wordt zoveel mogelijk gescheiden en het gft-afval belandt voor het merendeel op de composthoop bij mij thuis.
 • Notities. V&D heeft een FSC-lijn in papierwaren. Hier koop ik mijn schrijfblokken waar ik mijn notities op maak.
 • Thee. De thee die gebruikt wordt is biologisch. Ik gebruik de merken Yogi thee, Pyramide of Pukka.
 • Versnaperingen. Tijdens de intensieve sessies is een versnapering op zijn plaats om de energielevels hoog te houden. Hiervoor heb ik de Oskribars. Deze zijn gezond, lekker, biologisch en gemaakt met windenergie.
 • Schoonmaakmiddelen. Bijna al onze schoonmaakmiddelen zijn eco-vriendelijk en van het merk Ecover.
 • Inspiratiemagazine. Nummers van het blad Ode geef ik geregeld gratis mee aan mijn klanten. Dit is een blad voor optimisten vol met mooie, duurzame en inspirerende initiatieven.
 • AANRADER. Voor meer groene kantoorartikelen.