Coaching in en om Sittard

Ken je de momenten dat je op je werk bent en dat je jezelf erop betrapt dat je naar buiten aan het staren bent?
Of als je in de zoveelste vergadering of het zoveelste gesprek zit en wenst buiten te zijn? Waarom ga je dan niet naar buiten?

We voeren per dag zoveel gesprekken binnen onze werkkamers. Hoe vaak bespeur je niet bij jezelf dat je energie wegzakt, of dat je juist onrustig wordt omdat je energie over hebt? Wat houdt ons tegen om niet een gesprek met onze collega’s of klanten buiten te voeren?

Zou het minder efficiënt zijn? Ik ben me ervan bewust dat het niet voor ieder gesprek handig is, maar zeker voor een aantal op een dag. De voordelen om naar buiten te gaan zijn groot.

De voordelen op een rij:
Afwisseling van omgevingselementen brengt creativiteit
Natuur geeft rust
Frisse lucht verfrist onze geest
Wandelen laadt onze batterij weer op
Beweging maakt ons vitaler

(Mocht je nog meer voordelen weten, vul me gerust aan en laat je reactie achter.)

“Adopting the right attitude can convert a negative stress into a positive one”
Hans Selye

Wat houd je tegen? Wellicht een gewoonte….
Een voorbeeld aan de hand van een les uit mijn schooltijd. Met diverse klassen zaten we samen in de hoorcollege zaal te wachten op onze leraar. Toen hij binnen kwam deed hij echter iets uitzonderlijks. Hij kwam tussen ons in zitten.  Sommigen van ons hadden dit niet eens in de gaten totdat hij begon te spreken. Allen waren we verbaasd. Met deze simpele handeling wilde hij ons laten zien hoe snel we gewend raken aan zaken. In onze hoofden stond immers vast dat een leraar voor de klas staat, maar dit hoeft natuurlijk niet zo te zijn. De steeds bewandelde weg hoeft niet altijd de beste of enige weg te zijn.

Van een goede vriend kreeg ik de tip om een coaching al wandelend te doen. Ik ben het experiment aangegaan en toen ik eenmaal over de drempel was bleek mij dit reuze goed te bevallen.  Vandaar ook de titel “ Coaching in en om Sittard” . Verkwikt en tevreden kwamen mijn klant en ik terug van onze wandeling. Maar was het effectief? Ja. En waarom zou dit ook niet het geval zijn. Ga maar eens na bij jezelf. Heb je nooit heldere inzichten opgedaan tijdens het wandelen met je partner, je gezin of vrienden? Waarschijnlijk wel. Om resultaat te bewerkstelligen hoeven we niet hard te werken, althans niet altijd binnen. Ik nodig je uit om uit je gewoonte te stappen en eens een gesprek al wandelend te doen met een collega.

“You lose sight of things… and when you travel, everything balances out.”
Daranna Gidel