Water, uit de kraan of uit een flesje?

Water crossroadcoachingWe drinken in Nederland met zijn allen heel wat water op een dag. Dat water komt de laatste jaren steeds vaker uit plastic flessen dan uit de kraan, omdat dat gezonder zou zijn. Maar de kwaliteit van het Nederlandse kraanwater ligt enorm hoog. Het water dat bij je thuis uit de kraan komt is erg vers, kort getransporteerd en uitvoerig gecontroleerd. De Wereldgezondheidsorganisatie heeft zelfs vastgesteld dat ons kraanwater vaak juist van betere kwaliteit is dan bron- of mineraalwater.

Dat is goed nieuws! Niet alleen voor jou, maar ook voor het milieu. Want al die plastic flesjes die we verbruiken, komen uiteindelijk op een snel groeiende afvalberg terecht. Jaarlijks zijn het er maar liefst zo’n 900 miljoen. Toch zonde, als je bedenkt dat water uit de fles geen toegevoegde waarde heeft en vooral erg duur is.

Voor degenen die graag een flesje water meenemen voor onderweg, op het werk of bij het sporten, zijn er veel milieuvriendelijke alternatieven voor de plastic fles. Zo zijn er trendy glazen flessen en hippe rvs varianten. Die flessen zijn niet alleen herbruikbaar, ze zijn ook nog gemakkelijk schoon te houden. Zo doen ze dus geen afbreuk aan de hoge kwaliteit van ons heerlijke water.

Meer weten? Lees de blog van Greenjump