Reistijd brengt je verder dan van A naar B

Crossroad Coaching ReistijdVeel van mijn klanten wonen niet in Sittard, de locatie van mijn kantoor. Ze komen vanuit Maastricht en Heerlen, maar ook van verder weg: Eindhoven, Nijmegen en soms uit België of Duitsland. Vaak geven deze klanten aan dat ze de reistijd als prettig ervaren. Het geeft hen de kans de besproken zaken wat te laten bezinken en erop te reflecteren voordat ze weer in hun dagelijkse activiteiten stappen.  

Reistijd heeft dan ook verwerkingstijd als meerwaarde. Je reist als het ware van het één naar het ander en als het goed is, schakel je van het één af en focus je je gedachten op wat gaat komen. En als je autorijdt uiteraard vooral ook op de weg : ). Zeker bij coaching is dit een uitstekend bijkomend voordeel van reizen. Daarnaast geeft het de klant de kans om zich op weg naar de coaching te focussen, na te gaan wat er reeds besproken is en waar hij of zij graag aan wil werken.

Toen ik nog bij klanten op het werk aan 1 op 1 coaching deed, zag ik regelmatig aanzienlijke verschillen tussen ‘coaching on the job’ en coaching bij mij op kantoor. Mensen kwamen vanuit een ander gesprek of vergadering de coachsessie binnen. Collega’s klopten op de deur. Er waren storingen door de telefoon en door mailgeluiden. Dit alles deed de coaching geen goed. Hun hoofden waren vaak nog gevuld met zaken die zich net hadden voorgedaan of gesprekken die ze hadden gevoerd. Ze hielden door storingen moeilijker de focus op het gesprek. Daarnaast konden ze hun werkmodus moeilijk loslaten, waardoor het moeilijker was om te reflecteren.

De winst van reizen schept natuurlijk niet alleen voordelen voor coaching. Het helpt ook bij een probleem waar je in vastzit. Bij een gesprek dat je even niet loslaat. Reizen, maar ook even wandelen of een ’change of scenery’ geeft je de tijd om af te schakelen. Om even later met veel meer kwaliteit weer in te schakelen.

Wil je meer lezen over dit thema, lees dan ook:

Verwerkingstijd