Durf te vragen

Durf te vragen is een nieuw fenomeen dat zich nu in razend tempo verspreid over Nederland. Bij durf te vragen sessies komt het erop neer dat één iemand een vraag stelt aan de groep en de groep hem of haar verder helpt hetzij door tips, hetzij door netwerkcontacten. Maar wat maakt het zo bijzonder…?

Afgelopen woensdag had ik zo’n inspirerende sessie bij durf te vragen. Nils Roemen, medeoprichter samen met Herman Dummer, had me hier wel eens over verteld. Ik kon me er wel iets bij voorstellen, maar eigenlijk ook niet. “Eén iemand stelt een vraag en de groep antwoordt? Nou en? Wat is daar zo revolutionair aan?”, dacht ik. Wel dit is waarom het anders is…

Stel je hebt iets waar je mee zit. Een dilemma, een vraagstuk. Bijvoorbeeld: Je hebt geen baan, of je weet niet hoe je iets onder de aandacht moet brengen, of je kent niet de juiste mensen voor hetgeen je wil bereiken. Durft de vragen helpt je verder.

Wat je doet is heel simpel. Je schrijft je in voor een durf te vragen sessie en legt je vraagstuk voor aan de andere deelnemers. Vervolgens gaan zij aan de slag om je tips, adviezen, vragen of netwerkcontacten aan te reiken. Volstrekt wild vreemde mensen gaan, in een heel aangename en constructieve sfeer, aan de slag om jou verder te helpen en het enige wat je hoeft te doen is durven te vragen. Hierbij is het mooie dat jij op jouw beurt ook andere mensen kan verder helpen als het hun beurt is in de sessie.

Even een metafoor om mijn bovenstaande tekst meer te laten leven. Stel je bent een kunstschilder, maar je hebt maar één kleur verf en één stijl van schilderen. Door er naar te vragen aan een groep heb je opeens een heel schilderspalet aan kleuren. Waarbij het zo is dat de kleuren elkaar versterken: de één inspireert de ander en samen bouwen ze op elkaar verder.  Tevens krijg je vanuit diverse invalshoeken van de groepsleden nieuwe stijlen aangereikt om mee te experimenteren en je kunstwerk te maken. Maar dat is nog niet alles. De groep helpt je ook nog hoe je dit kunstwerk in de markt kunt zetten.

Ik denk dat Nils en Herman iets heel waardevols hebben bedacht, iets waar mensen echt oprecht aan elkaar kunnen bijdragen.

Lees hier meer over http://www.durftevragen.com/