Boektip: Door Ierland met een koelkast

Tony Hawks gaat in dronken toestand een weddenschap aan met een vriend. Die vriend daagt hem uit om liftend, met een ijskast, binnen één maand, alle uithoeken van Ierland aan te doen. Eenmaal ontwaakt uit zijn roes besluit Tony deze weddenschap uit te voeren. Het gevolg is dit opmerkelijke verhaal dat regelmatig hilarisch en absurd is, maar ook herkenbare menselijke en ontroerende momenten kent. 

Het lijkt onwaarschijnlijk dit verhaal, maar het is echt gebeurd en de foto’s in het boek ondersteunen dit. Tony gaat liftend van de ene plek naar de andere met zijn trouwe metgezel de ijskast. Enkele highlights van hun avonturen zijn het ontmoeten van een echte prins en een nep koning, samen gaan surfen en meedoen aan een vrijgezellenfeest.

Hoe absurd dit boek ook klinkt, ik vond het naast lachwekkend ook opmerkelijk hoe gemakkelijk hij in contact komt met mensen en hoe hij met een beetje creativiteit en durf  in allerlei avonturen verzeild raakt.

Er was ooit een Nederlandse versie van dit boek te krijgen, helaas is dit niet meer het geval. Voor diegene die de Nederlandse versie willen raad ik de bieb, marktplaats of een andere tweedehandsboeken verkoper. Voor wie Engels geen probleem is, kan hem via mijn “Aanrader boek en film” bestellen bij Bol.com en hiermee geld doneren aan Dierenbescherming Limburg.