Aanrader film: Yo, También

Deze film was een echte eyeopener. Het verhaal gaat over Daniel met het syndroom van Down. Maar Daniel is  anders dan anderen met zijn beperking. Hij kan heel goed leren en kan zelfs afstuderen aan de universiteit. De film is geïnspireerd op het leven van Pablo Pineda, die tevens de hoofdrolspeler is. En ja Pablo heeft daadwerkelijk het syndroom van Down en is afgestudeerd met een Master in Psycho-Pedagogie van de Universiteit van Malaga.

Daniel, het filmpersonage, vind na de universiteit een baan en probeert een volwassen leven op te bouwen. Maar ondanks dat hij de hersenen heeft en de capaciteiten regeren mensen toch anders op hem en wordt hij vaak niet serieus genomen. Deze film vertelt het verhaal van zijn worstelingen, maar ook zijn moeilijkheden in het aangaan van vrouwelijke relaties.

Ik vond een artikel van een interview met Pablo Pineda, waarin hij vertelt over zijn opgroeien en de moeilijkheden die hij tegenkwam. Het is zeker de moeite waard dit te lezen. Klik hier voor het artikel.

De vraag die bij me opkwam na het zien van deze film was de volgende: Zou hij meer serieus genomen worden door vrouwen, op relationeel gebied, als hij niet de uiterlijke kenmerken had van iemand met Syndroom van Down maar hij bijvoorbeeld verbrand was geweest? Wat vind jij?

Koop deze aanrader en steun de dierenbescherming!