Aanrader boek: The Seven-Day Weekend: Changing the Way Work Works

SEVEN-DAY-WEEKEND-195x300Stel je een bedrijf voor waar duizenden medewerkers, maar waar geen kantoren zijn, geen functies, geen businessplannen. Waar medewerkers hun eigen werkuren bepalen, hun eigen salaris kiezen, vergaderingen vrijwillig zijn, medewerkers hun leidinggevenden aannemen, medewerkers kiezen van uit waar ze willen werken en nog veel meer. Utopie of werkelijkheid? Het blijkt werkelijkheid te zijn. En zeer succesvol.

Ricardo Semler vind dat bedrijven het geluk en de vrijheid van hun medewerkers als bedrijfsdoel moeten hebben. Deze aanpak heeft een duurzame groei voor zijn bedrijf opgeleverd van 900%, marktleiderschap in de producten die ze aanbieden en nog veel belangrijker tevreden medewerkers. Zijn organisatie krijgt jaarlijks duizenden bezoekers om te zien zien hoe hij dit heeft aangepakt.

Hij heeft twee boeken geschreven over hoe hij dit heeft aangepakt. Zijn eerste was Semco-stijl en als tweede heeft hij dit boek The Seven day weekend geschreven. Waarin hij wat dieper op deze zaken in gaat.