Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) prijs Sittard – Geleen

Steeds meer aandacht gaat uit naar MVO. Maar wat is het eigenlijk? En waarom is het zo belangrijk? En hoe en waarom kun jij mij helpen om in de finale te geraken?

Wat is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)?
MVO  gaat over de winnende combinatie van people, planet en profit. Ondernemers die hun bedrijfsvoering afstemmen op samenleving en milieu, zijn de komende jaren de duidelijke koplopers in hun sector.

Wat is de MVO-prijs?
De MVO-prijs is een tweejaarlijkse prijs voor MKB’ers (Midden – en Kleinbedrijf). Middels deze tweejaarlijkse prijs komen ondernemingen die op maatschappelijk, ecologisch en economisch terrein succesvol zijn, beter in beeld en kunnen inspiratie bieden aan anderen in hun omgeving.

Op dit moment zijn er een 14-tal gemeenten die de MVO-prijs uitreiken. Of jouw gemeente hierbij zit kun je terugvinden op http://www.mvoprijs.nl/

Hoe gaat zo’n wedstrijd in z’n werk?
Als je gemeente de MVO-prijs organiseert kun je je aanmelden met je bedrijf. Uit alle aanmeldingen worden zes bedrijven gekozen. Vervolgens kan het publiek (iedereen met een computer, één stem per ip-adres) stemmen op één van de genomineerden op een website. De drie genomineerden met de meeste stemmen komen in de finale en worden door een vakjury beoordeeld, waarna er door hun een winnaar wordt gekozen.

Wat valt er te winnen?
Op de eerste plaats help je mee om MVO denken meer onder de aandacht te brengen. En hopelijk steek je andere bedrijven aan om ook meer MVO te gaan denken. Daarnaast levert het je in mindere of meerdere mate, afhankelijk of je in de finale komt of niet, lokale media aandacht op. De winnaar van de MVO-prijs ontvangt een duurzame trofee, gemaakt door kunstenaar Guus Voermans.

Jouw stem is belangrijk!
Ik zelf ben met mijn bedrijf Crossroad Coaching genomineerd voor de MVO-prijs in de gemeente Sittard-Geleen. Jouw stem zou erg welkom zijn. Anders dan mijn collega genomineerden heb ik geen 50, 200 of meer medewerkers, maar ben een eenmanszaak en heb daardoor een achterstand in stemmen. Mocht je mij willen steunen heel graag, dat kun je HIER doen. Je kunt tot 30 oktober 2011 stemmen.

De reden dat ik genomineerd ben is terug te vinden in de volgende artikelen “Hoe als bedrijf gemakkelijk milieuvriendelijker te zijn” en “Hoe bedrijven makkelijk meer zouden kunnen geven”.

Weet je nog mensen die interesse zouden hebben hierin en/of zouden willen stemmen dan kun je dit artikel makkelijk delen via onderstaande mogelijkheden bij “Deel dit met vrienden”.